Pages

18 Haziran 2012 Pazartesi

Rodrigo Possebon

   Beşiktaşın başına Samet Aybaba'nın gelişiyle gündeme Aybaba'nın Prensleri olarak birkaç Güney Amerikalı futbolcu geldi . İlk olarak Rodrigo Possebon'dan biraz bahsedelim.

   Possebon 1989 doğumlu , 1.85 boyunda hem ön liberoda hem de ortasahanın ortasında görev yapabilen sağ ayaklı bir futbolcu. Öncelikle Possebon'u Samet Aybaba'nın keşfettiğini söylersek ManU scoutlarına biraz haksızlık yapmış oluruz. 2008 yılında hepimizin tanıdığı ikizler Fabio ve Rafaelle birlikte Manchester United'a transfer olmuş Rodrigo Possebon. Herkes ondan çok fazla şey bekliyordu fakat ManU ortasahasında pek fazla oynama şansı bulamadı (3 maçta forma giyebildi). Fakat ManU bu yeteneği kaybetmek istemiyordu ve Braga'ya kiraladı Possebon'u.

   Rodrigo Possebon daha sonra önce Santos'a , Vicenza takımına transfer oldu. Son durağı ise Criciuma oldu. Kendi takımının şuan vazgeçilmezleri arasında ve Brezilya'da herkes ondan çok şey bekliyor. Fakat o Brezilya milli takımı için şansını biraz az görmüş olacak ki İtalya pasaportu alıp İtalya U-20 milli takımında oynamayı seçti.

   Beşiktaş'a gelirse gerçekten çok yararlı olur ve bu sıkıntılı günlerde 200.000 Euro'luk bonservisiyle ideal oyunculardan gibi duruyor.

   Yazımı tamamlarken Manchester United Altyapı Direktörü Brian McClair'in onunla ilgili yaptığı birkaç yorumu da sizlere iletmek istiyorum.

   "Sanırım o gerçekten çok yetenekli" (İlk çıktığı maçtan sonra )

   " Rodrigo uzun boylu ve gerçekten mükemmel bir ortasaha oyuncusu ve üstelik modern futbol tanımını da tamamen uyuyor . Çok yetenekli bir futbolcu fakat sürekli topla oynayan çalım atmak isteyen oyunculardan değil gerçek bir takım oyuncusu(box-to-box player).


    Rodrigo Possebon bu kadar . Bugün içerisinde Jean Deretti , Dominguez ve Yotun'la ilgili de inceleme yazılarım olacak. Takipte kalın !!

                                                                          yazara ulaşmak için www.twitter.com/Dodo_iel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder