Pages

16 Haziran 2012 Cumartesi

Euro '12 A Grubu Son Maçlar



            Euro '12 A Grubu / 16 Haziran 2012  

     Euro 2012 ' de bugün A grubunda çok önemli iki maç var . Adeta bu grupta her şey bugünkü maçlarla belli olacak. Şuanki puan durumunda    Rusya 4puanla ilk sırada , Çek Cumhuriyeti 3puanla ikinci , ev sahibi Polonya'nın 2 puanı bulunuyor ve komşu              Yunanistan ise 1puanla A grubunda son sırada.
  
    Son maçlar bildiğiniz gibi aynı saatte oynanıyor . Bugünkü maçlar 21.45'te başlayacak. İlk olarak Polonya-Çek Cumhuriyeti maçından bahsedeyim. Sanırım bugün herkesin takip edeceği maç bu ; zira gruptaki 2. ve 3. takım karşılaşıyor ve aralarında bir puan fark var. Maçla ilgili  fikrime gelince Polonya'nın ev sahibi avantajını kullanarak Çek Cumhuriyetini zor da olsa mağlup edeceğini düşünüyorum. Kadrolarında 3 Dortmund'lu var ve bunlardan maksimum verimi alıyorlar. Bildiğiniz gibi Lewandowski zaten kendini kanıtlamış , avrupa standartlarının üzerinde bir forvet ; Pizsczek maç boyunca sağ tarafı otoban gibi kullanabilen bir oyuncu ve bu yüzdendir ki Polonyanın ataklarının büyük bir çoğunluğunu sağ kanattan geliştirdiğini söyleyebiliriz. 3. Dortmundlu Blaschikovski'ye gelince kulübünde pek forma şansı bulmasa da o da klasını bu turnuvada oynadığı futbolla ve attığı gollerle gösterdi. Çek Cumhuriyetinde ise sağ bek Gebre Selassie , Jiracek ve Pilar'ın 2maçtaki performanslarını beğendim . Petr Cech'in bu maç belki sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyorum çünkü Yunanistan maçında yediği hatalı gol aklından çıkmamış olabilir hâla.
  
    Dediğim gibi zorlu bi maç olucak iki takım için de ; ama ev sahibi Polonya'nın seyirci desteğiyle bu maçı alıp çeyrek finale adını yazdıracağını düşünüyorum .                 İlkYarı  2 / Maç Sonucu 2   


    Rusya-Yunanistan maçına da kısaca değineceğim . Rusya gerçekten turnavanın formda takımlarından ve bu turnuvada favori olduklarını gösterdiler . Özellikle genç yıldızları Dzagoev göz dolduran bi performans sergiledi. Yunanistan'a gelince onlar sanırım sadece gezmek için gelmişler Polonya'ya ve bu maçı kaybedeceklerini düşünüyorum .                        Maç Sonucu : 2


   Tabi tahminlerimin tutmama ihtimali de var . Grubun karışma ihtimali de var küçük de olsa şöyle ki eğer Yunanistan Rusyayı yenerse , Polonya-Çek Cumhuriyeti maçı da berabere biterse Rusya-Çek C. ve Yunanistan 4puana ulaşmış olacaklar. Peki bu durumda ne olacak ? Rusya grubu 1. sırada tamamlıycak Çek Cumhuriyetini 4-1 yenmenin verdiği avantajla ve Yunanistan da grubu 2. sırada tamamlıyıp çeyrek finale kalmış olacak.




               Yarın B grubu son maçlarıyla ilgili yazımda görüşmek üzere.. 
                                                                                                         www.twitter.com/Dodo_iel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder