Pages

18 Haziran 2012 Pazartesi

Aybaba'nın Prensleri : Jean Deretti

Sanırım Jean Deretti için Aybaba'nın bir numaralı "Prensi" diyebiliriz.

  Henüz 19 yaşında (1993 Brezilya doğumlu) , mevkisi 'on numara' ve bence bir diğer önemli özelliği de sol ayaklı olması.

  Jean Deretti'nin mixini izledim internette , bu adam gerçekten çok yetenekli. Sol ayağıyla istediği zaman istediği şeyleri yapabiliyor ve üstelik duran top ustası. Frikikten atılmış birçok golü ve duran top asistleri var.

  Kariyerine gelince 2 senedir profesyonel olarak Figueirense takımında oynuyor ve takımının en önemli isimlerinden biri fakat kontratı şuan bitmiş durumda yani bonservisi elinde gelecek Beşiktaşa( gerçi bonservisi pek de büyük bir rakam değil 200.000 Euro)

  Brezilyalılar da ondan çok şey bekliyor. Şuan Brezilya U-20 milli takımının ana elemanlarından bir tanesi ve büyük ihtimalle önümüzdeki 3 senede A-milli oyuncu olacak.

  Menejerlik oyunları oynayanlar da muhtemelen tanır Jean Deretti'yi özellikle Fifa'da tam bir 'wonderkid' .

  Beşiktaş'a gelirse gerçekten önümüzdeki sezon büyük işler yapabilir. Sol ayaklı genç ve yetenekli bir ortasaha sanırım herkesin görmek istediği tarzda bir oyuncu. Portekizlilerin takımdan olası ayrılığında bu adam seneye adından çok söz ettirir.

  Son olarak bu 4 Güney Amerikalıyla ilgili biraz bişeyler yazayım . Takımlar için bir ekole sahip olmak önemlidir ve sanıyorum ki Aybaba'nın yapmak istediği şey Portekiz ekolünün yerine Güney Amerika ekolü getirmek . Üstelik bu oyuncular 20-22 yaşlarındalar . 3 sene birlikte oynayıp bir de Beşiktaştaki yerlilerle uyum sağlarlarsa gerçekten bu takım bişeyler yapabilir. Başarılar senle olsun Samet Aybaba!!!

Beşiktaş ve Euro2012 ile ilgili son haberler için takipte kalın !!
                                        yazara ulaşmak için www.twitter.com/Dodo_iel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder